fbpx

FAQ

vraag & antwoord

veelgestelde vragen

Ter voorbereiding van je zoektocht naar een bruidsjurk kunnen wij ons voorstellen dat je vragen hebt. We hebben de meest gestelde vragen voor je op een rij gezet. Staat je vraag er niet tussen, neem dan contact met ons op. We beantwoorden je vragen graag.

Waar kun je ons vinden?

Look of Love is gevestigd in het centrum van Bergen op Zoom (Noord-Brabant) aan de Kortemeestraat 16. Je kunt je auto op loopafstand bij de nabijgelegen parkeerplaatsen Sint-Catharinaplein of op het Mineurplein parkeren.

Wanneer moet ik starten met de zoektocht naar mijn trouwjurk?

We raden je aan om ongeveer 12 tot 9 maanden voor je bruiloft te starten met zoeken en om je jurk minimaal 6 maanden voor je bruiloft te kopen. De fabricage- en levertijden verschillen namelijk per merk. Als je deze tijden aanhoudt, heb je jouw trouwjurk zeker op tijd. Natuurlijk kan het gebeuren dat je jouw bruiloft op korte termijn wilt plannen. Als je sneller een trouwjurk nodig hebt, is dit ook geen probleem. Indien de jurk niet uit voorraad geleverd kan worden, houd er dan rekening mee dat dit mogelijk gepaard gaat met extra kosten i.v.m. spoedkosten die worden gerekend door het merk.

Moet ik een afspraak maken?

Bij Look of Love werken we bij voorkeur op afspraak. We vinden het namelijk belangrijk om iedere bruid de persoonlijke aandacht te geven die zij verdient. Je kunt je afspraak hier maken. Heb je nog wat meer inspiratie nodig? Neem dan eerst nog even een kijkje bij onze merken. Staar je niet blind op de perfecte beelden op bijvoorbeeld Instagram of Pinterest. Door te passen kom je er pas echt achter wat bij je past en dat kan nog wel eens heel verrassend uitpakken.

Zijn jullie CBW-erkend?

Look of Love is een CBW-erkende bruidsmodewinkel. Kopen bij een CBW-erkende bruidsmodewinkel biedt veel voordelen, maar vooral meer zekerheid. En een beetje zekerheid kun je wel gebruiken tijdens de voorbereidingen van je bruiloft! Het is allemaal al spannend genoeg, toch?

Winkels die CBW-erkend zijn, hanteren algemene voorwaarden die jou als consument extra goed beschermen. 

CBW-erkende bruidsmodewinkels hanteren een erkenningsregeling met 3 garanties. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om veilig aanbetalen, onpartijdige klachtafhandeling en 14 dagen recht op herkeuze.

Hoe lang duurt een afspraak?

Een afspraak duurt gemiddeld tweeënhalf  uur. Dat geeft ons voldoende tijd om meer over jou te weten te komen en hoe jullie trouwdag qua stijl en beleving ongeveer zal zijn. Daarna hebben we natuurlijk nog alle tijd om samen jurken te selecteren en zoveel mogelijk jurken te passen tot je ‘the dress’ vindt.

Wie zal ik meenemen naar mijn afspraak?

We raden je aan om die mensen mee te nemen die jou het beste kennen en met wie jij dit bijzondere moment wilt delen. Neem liever niet meer dan 4 gasten mee omdat veel verschillende meningen je keuze soms alleen maar lastiger maken. En zeg nu zelf, hoe leuk is het om iedereen op jullie trouwdag te verrassen met jouw bruidslook.

Wat moet ik meenemen naar mijn afspraak?

We adviseren je om huidskleurig naadloos ondergoed te dragen. Dat is het minst zichtbaar onder de jurken. Uiteraard hebben wij passchoenen voor je, maar mocht je zelf al trouwschoenen hebben, neem deze dan mee.

Wat kost een jurk bij Look of Love?

De prijzen van onze bruidsjurken starten bij plusminus € 1.750 euro. In onze boutique hangen ruim 250 bruidsjurken van gerenommeerde designers in diverse stijlen en prijsklassen. Ongeveer 10% van onze collectie heeft een prijs tussen de € 1.750 euro en € 2.000 euro. Het grootste gedeelte van onze collectie heeft een prijs die ligt tussen de € 2.250 en de € 3.500 euro met een maximum van € 6.000 euro.

Mocht je een specifiek budget willen hanteren, vertel het ons. Niets is namelijk zo vervelend dan een bruidsjurk kiezen die boven deze verwachting ligt.

Hoe kan je betalen bij Look of Love?

Wij accepteren contante betalingen, pin betalingen en creditcard betalingen. Als je je jurk hebt uitgekozen,  vragen we een aanbetaling van de helft van het aankoopbedrag. Het restant dient betaald te worden bij het afspelden van de jurk zo’n 16 weken voor het huwelijk. Let op! Soms is het nodig om bij je bank het paslimiet anders in te stellen zodat het bedrag daadwerkelijk afgeschreven kan worden.

Welke maten zijn jullie samples?

Onze samples zijn er in maat 36 t/m 48. De meeste jurken zijn echter maat 40/42. Maar maak je geen zorgen als je een kleinere of grotere maat hebt. We weten precies hoe we onze jurken met klemmetjes vast kunnen maken, zodat je altijd een goed beeld krijgt van hoe de jurk jou staat. En wist je dat we indien beschikbaar ook samples in een passende maat bij de designer kunnen opvragen. Dit is kosteloos en doen we met alle liefde voor je, zodat je een goed beeld kunt krijgen van de jurk.  

Je hebt je droomjurk gevonden! Hoe gaat het nu verder?

Allereerst: van harte gefeliciteerd! En welkom bij onze “Look of Love family”. Voordat we jouw trouwjurk bestellen, meten we eerst je maten op om te bepalen welke (confectie)maat het dichtste bij jouw maten ligt. Het is per designer verschillend hoe lang het duurt om jouw jurk te maken. Meestal bedraagt de levertijd zo’n 4 tot 6 maanden. Wanneer jouw jurk binnenkomt, nemen we direct contact met je op. Daarna kan je jouw jurk ophalen of hem eerst nog exact op maat laten maken in ons eigen atelier.

Let op: de kosten voor het op maat maken van jouw bruidsjurk zijn niet opgenomen in de prijs van de jurk en worden bij de aankoop vermeld op de factuur. De kosten hiervan liggen gemiddeld op € 295 euro. Eventuele extra aanpassingen: zoals het toevoegen van een mouwtje, aanpassen van een halslijn of borduren van extra steentjes komen met een meerprijs. De meerprijs hiervan wordt bij de aankoop berekend, zodat je weet waar je aan toe bent. Tijdens een eerste fitting met de coupeuse spelt ze jouw jurk helemaal af op jouw maten. Vervolgens gaat ze hier mee aan de slag en daarna nodigen we je uit voor een tweede fitting (de zogenoemde “tussenpas”) en beoordelen we hoe de bruidsjurk past en of er nog eventuele correcties nodig zijn. Een derde en meestal laatste fitting is essentieel omdat we op dat moment jouw jurk helemaal nalopen en kijken of wat er vermaakt is inmiddels ook echt perfect zit.

Kan ik mijn jurk na aankoop annuleren?

Restitutie is niet mogelijk. Wanneer de koopovereenkomst gesloten is, kun je binnen 14 dagen jouw trouwjurk nog omruilen. Na deze periode wordt jouw trouwjurk besteld. Het niet doorgaan van een huwelijk of een zwangerschap zijn geen redenen voor annulering van de aankoop. Een trouwjurk is waarschijnlijk de belangrijkste aankoop voor je bruiloft. Het overkomt bruiden soms dat ze na aankoop twijfelen over hun keuze. Soms kan het helpen om in alle rust nog eens jouw gekozen jurk te passen. Neem in alle gevallen contact op met ons om de situatie te bespreken.

Kan ik betalen met credit card?

Naast cash- en PIN-betalingen accepteren we ook betalingen met de volgende credit cards: VISA, Mastercard en American Express. Graag attenderen we je er wel op dat er transactiekosten in rekening worden gebracht voor betalingen met Mastercard en American Express.

Voor Mastercard betreft dit +1,3% van het totale aankoopbedrag.

Voor American Express betreft dit +4% van het totale aankoopbedrag.

Betalingen via de PIN en VISA brengen geen extra kosten met zich mee. Ons advies is daarom om, indien mogelijk, de betaling via deze middelen te volbrengen. 

Hebben jullie een jaarlijkse sample sale?

In onze boutique hebben wij geen jaarlijkse terugkerende sample sale. Wel bieden wij doorlopend de mogelijkheid aan bruiden met een beperkter budget dan dat van onze gemiddelde prijsrange om hun droomjurk te kunnen vinden in onze boutique. Ook ideaal als je graag een tweede look wilt dragen op jullie bruiloft of op korte termijn trouwt. Een selectie van pasmodellen uit de boutique worden hiervoor beschikbaar gesteld. Prijzen van de sample modellen gaan weg voor een vaste prijs van 999 of 1250 euro. Raadpleeg het overzicht voor het actuele aanbod.

Ook voor verkoop van sample modellen werken wij uitsluitend op afspraak. Graag verzoeken wij je om bij het inplannen van de afspraak bij de opmerkingen te vermelden dat je geïnteresseerd bent in de sample verkoop.

Hoe reinig ik mijn jurk na de bruiloft?

Ons advies is om je trouwjurk te laten reinigen door een stomerij die gespecialiseerd is in bruidsmode. Een stomerij waar wij goede ervaringen mee hebben is bijvoorbeeld Puress, die is gevestigd in Prinsenbeek. Zij bieden ook een breng- en haalservice aan.

Wat als ik nog gewicht wil verliezen voor mijn bruiloft, wanneer moet ik dan op zoek naar een trouwjurk?

Ons advies is om 9-12 maanden voor jouw bruiloft op zoek te gaan naar jouw trouwjurk. Zo hebben we voldoende tijd voor het bestellen en vermaken van jouw jurk. Indien je meer als een maat gaat veranderen in gewicht, is het fijn om een extra meetmoment in te plannen zodat we de jurk beter op maat kunnen bestellen. Echter is het hierbij dan wel noodzakelijk dat je ruim op tijd (+/- 12 maanden) je jurk komt uitkiezen bij ons in de boutique. 

Verhuren jullie ook jurken?

Onze trouwjurken zijn niet beschikbaar voor verhuur.

Bieden jullie ook maatwerk aan?

Naast het het op maat maken vermaken van trouwjurken bieden wij bruiden ook een optie tot maatwerk. Dit biedt de mogelijkheid om persoonlijke wensen te realiseren en zo een unieke jurk te creëren voor onze bruiden. Denk hierbij aan toevoegen van mouwtjes, aanpassen van een rug- en/of halslijn. Dit wordt gedaan in ons eigen atelier door een vast team van eigen coupeuses die bij ons werkzaam zijn. Zij hebben al voor veel bruiden prachtig (maat)werk geleverd - en hier zijn we dan met recht ook super trots op.

Heb je een vraag?