FAQ

vraag & antwoord

veelgestelde vragen

Ter voorbereiding van je zoektocht naar een bruidsjurk kunnen wij ons voorstellen dat je vragen hebt. We hebben de meest gestelde vragen voor je op een rij gezet. Staat je vraag er niet tussen, neem dan contact met ons op. We beantwoorden je vragen graag.

Waar kun je ons vinden?

Look of Love is gevestigd in het centrum van Bergen op Zoom (Noord-Brabant) aan de Kortemeestraat 16. Je kunt je auto op loopafstand bij de nabijgelegen parkeerplaatsen Sint-Catharinaplein of op het Mineurplein parkeren.

Wanneer moet ik starten met de zoektocht naar mijn trouwjurk?

We raden je aan om ongeveer 12 tot 9 maanden voor je bruiloft te starten met zoeken en om je jurk minimaal 6 maanden voor je bruiloft te kopen. De fabricage- en levertijden verschillen namelijk per merk. Als je deze tijden aanhoudt, heb je jouw trouwjurk zeker op tijd. Natuurlijk kan het gebeuren dat je jouw bruiloft op korte termijn wilt plannen. Als je sneller een trouwjurk nodig hebt, is dit ook geen probleem. Indien de jurk niet uit voorraad geleverd kan worden, houd er dan rekening mee dat dit mogelijk gepaard gaat met extra kosten i.v.m. spoedkosten die worden gerekend door het merk.

Moet ik een afspraak maken?

Bij Look of Love werken we bij voorkeur op afspraak. We vinden het namelijk belangrijk om iedere bruid de persoonlijke aandacht te geven die zij verdient. Je kunt je afspraak hier maken. Heb je nog wat meer inspiratie nodig? Neem dan eerst nog even een kijkje bij onze merken. Staar je niet blind op de perfecte beelden op bijvoorbeeld Instagram of Pinterest. Door te passen kom je er pas echt achter wat bij je past en dat kan nog wel eens heel verrassend uitpakken.

Zijn jullie CBW-erkend?

Look of Love is een CBW-erkende bruidsmodewinkel. Kopen bij een CBW-erkende bruidsmodewinkel biedt veel voordelen, maar vooral meer zekerheid. En een beetje zekerheid kun je wel gebruiken tijdens de voorbereidingen van je bruiloft! Het is allemaal al spannend genoeg, toch?

Winkels die CBW-erkend zijn, hanteren algemene voorwaarden die jou als consument extra goed beschermen. 

CBW-erkende bruidsmodewinkels hanteren een erkenningsregeling met 3 garanties. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om veilig aanbetalen, onpartijdige klachtafhandeling en 14 dagen recht op herkeuze.

Hoe lang duurt een afspraak?

Een afspraak duurt gemiddeld tweeënhalf  uur. Dat geeft ons voldoende tijd om meer over jou te weten te komen en hoe jullie trouwdag qua stijl en beleving ongeveer zal zijn. Daarna hebben we natuurlijk nog alle tijd om samen jurken te selecteren en zoveel mogelijk jurken te passen tot je ‘the dress’ vindt.

Wie zal ik meenemen naar mijn afspraak?

We raden je aan om die mensen mee te nemen die jou het beste kennen en met wie jij dit bijzondere moment wilt delen. Neem liever niet meer dan 4 gasten mee omdat veel verschillende meningen je keuze soms alleen maar lastiger maken. En zeg nu zelf, hoe leuk is het om iedereen op jullie trouwdag te verrassen met jouw bruidslook.

Wat moet ik meenemen naar mijn afspraak?

We adviseren je om huidskleurig naadloos ondergoed te dragen. Dat is het minst zichtbaar onder de jurken. Uiteraard hebben wij passchoenen voor je, maar mocht je zelf al trouwschoenen hebben, neem deze dan mee.

Wat kost een jurk bij Look of Love?

De prijzen van onze bruidsjurken liggen tussen de € 1.500 en de € 3.500 euro. De prijs van de meeste jurken ligt tussen de € 1.750 en de €2.500 euro. 

Mocht je een specifiek budget hebben dan zullen we dit altijd respecteren. Vertel ons je wensen en wellicht kunnen we je dan toch helpen. Denk hierbij aan verkoop van samples uit de winkel voor een passende prijs. Wie weet is jouw droomjurk dan toch nog binnen handbereik. 

Hoe kan je betalen bij Look of Love?

Wij accepteren contante betalingen, pin betalingen en creditcard betalingen. Als je je jurk hebt uitgekozen,  vragen we een aanbetaling van de helft van het aankoopbedrag. Het restant dient betaald te worden bij het afspelden van de jurk zo’n 16 weken voor het huwelijk. Let op! Soms is het nodig om bij je bank het paslimiet anders in te stellen zodat het bedrag daadwerkelijk afgeschreven kan worden.

Welke maten zijn jullie samples?

Onze samples zijn er in maat 36 t/m 48. De meeste jurken zijn echter maat 40/42. Maar maak je geen zorgen als je een kleinere of grotere maat hebt. We weten precies hoe we onze jurken met klemmetjes vast kunnen maken, zodat je altijd een goed beeld krijgt van hoe de jurk jou staat. En wist je dat we indien beschikbaar ook samples in een passende maat bij de designer kunnen opvragen. Dit is kosteloos en doen we met alle liefde voor je, zodat je een goed beeld kunt krijgen van de jurk.  

Je hebt je droomjurk gevonden! Hoe gaat het nu verder?

Allereerst ‘Gefeliciteerd’! Voordat we jouw trouwjurk bestellen meten we je eerst helemaal op om te bepalen welke confectiemaat het dichtste bij jouw maten ligt. Het is per merk verschillend hoe lang het duurt om je jurk te maken. Meestal bedraagt de levertijd 4 tot 6 maanden. Wanneer je jurk binnenkomt, nemen we direct contact met je op. Daarna kan je jouw jurk ophalen of hem eerst nog exact op maat laten maken bij onze coupeuse. De kosten daarvan zijn niet opgenomen in de prijs van de jurk en deze moet je achteraf betalen. De kosten liggen gemiddeld tussen de 200 euro en 295 euro. Tijdens een eerste fitting met de coupeuse spelt ze jouw jurk helemaal af op jouw maten. Vervolgens gaat ze hier mee aan de slag en daarna nodigen we je uit voor een tweede en meestal laatste fitting. Een tweede fitting is essentieel omdat we op dat moment jouw jurk helemaal nalopen en kijken of wat er vermaakt is inmiddels ook echt perfect zit.

Kan ik mijn jurk na aankoop annuleren?

Restitutie is niet mogelijk. Wanneer de koopovereenkomst gesloten is, kun je binnen 14 dagen jouw trouwjurk nog omruilen. Na deze periode wordt jouw trouwjurk besteld. Het niet doorgaan van een huwelijk of een zwangerschap zijn geen redenen voor annulering van de aankoop. Een trouwjurk is waarschijnlijk de belangrijkste aankoop voor je bruiloft. Het overkomt bruiden soms dat ze na aankoop twijfelen over hun keuze. Soms kan het helpen om in alle rust nog eens jouw gekozen jurk te passen. Neem in alle gevallen contact op met de styliste om de situatie te bespreken.

Heb je een vraag?